Blog & Events

5 tips om gezond uit eten te gaan!

We houden allemaal van lekker uit eten gaan en dat moet je ook zeker blijven doen. Echter liggen er altijd verleidingen op de loer. Hierbij 5 tips van B-One om gezond uit eten te kunnen gaan en alsnog een heerlijke avond te hebben:

1. Bekijk de menukaart van tevoren en maak dan al je keuze.

Kies voor een uitgebalanceerd gerecht dat bestaat uit groentes, eiwitten (vlees, kip, vis, of bonen), complexe koolhydraten (zoete aardappel of volkoren pasta) en gezonde vetten (avocado, noten of olijfolie). Wil je toch liever iets met bijvoorbeeld veel koolhydraten eten? Zorg er dan voor dat je je inname hiervan gedurende de dag al wat beperkt, zodat je dit kan compenseren.

2. Vraag om alternatieven

Vaak wordt een biefstuk bijvoorbeeld geserveerd met patat, echter zou één gepofte aardappel beter zijn. Vraag of dit ook mogelijk is! Ook kan je vragen voor extra groentes of een salade in plaats van patat.

3. Genoeg is genoeg

Stel, je hebt voldoende gegeten, maar je bord is nog niet leeg. Gooi je servet op je bord, zodat je eten niet meer in het zicht is en je niet in de verleiding komt om toch meer te gaan eten. 

3. Laat brood en sausjes zoveel mogelijk staan

Deze lege calorieën tikken behoorlijk aan, wat eigenlijk best zonde is en waar je dus makkelijk winst zou kunnen boeken.

5. Laat je niet beïnvloeden door tafelgenoten

Jij bent hun spiegel en voor “vrienden” is het vaak makkelijker om jou te overtuigen iets ongezonds te eten, dan zelf jouw goede voorbeeld te volgen en die burger met patat te laten staan en ook een salade te bestellen. Leg uit waarom je bepaalde keuzes maakt en blijf hierbij, uiteindelijke zullen ze (nog) meer respect voor je krijgen en je voorbeeld gaan volgen.

Met deze vijf tips in je achterhoofd wordt het weer een stukje makkelijker om gezondere keuzes te maken en zal je zien dat je makkelijk en gezond uit eten kan blijven gaan! Wil je meer tips? Of wil je hulp bij een gezonde leefstijl? Onze personal trainers helpen je graag op weg.

Other stories you might like

Health benefits of tangerines

Strength training for women