Blog & Events

5 tips tegen snoozen

Hoe stop je met snoozen? Wij delen 5 tips tegen snoozen.
Je herkent het wel: de wekker gaat, maar zin in opstaan heb je totaal niet. Het gevolg: je snoozed de boel bij elkaar. Maar of je er nou echt meer energie van krijgt, dat is de vraag. Zelf krijg ik er alleen maar meer een onrustig gevoel van. Dus hier 5 tips die jou van deze vervelende gewoonte die snoozen heet af te helpen

Tip 1: Telefoon aan de andere kant van de kamer

Als je wekker gaat en hij ligt naast je bed, dan ben je misschien geneigd om je telefoon al liggend te pakken en op de snooze knop te drukken. Door je telefoon aan de andere kant van de kamer te leggen dwing je jezelf om uit bed te komen. En als je dan toch al uit bed bent, is het al weer een stukje makkelijker om maar meteen onder de douche te stappen, je aan te kleden of een stukje te gaan wandelen.

Tip 2: Maak er een challenge van

Neem jezelf voor om een x aantal dagen niet te snoozen. Begin bijvoorbeeld met vijf dagen, je kan dit altijd nog verder opbouwen. Nu moet je het ook echt gaan bijhouden! Pak een blaadje, schrijf je vijf dagen op en daar achter een “checkbox”. Elke keer als je niet hebt gesnoozed vink je de dag af en hang er ook een leuke beloning voor jezelf aan om jezelf te motiveren. Is het je gelukt? Dan mag je bijvoorbeeld dat nieuwe t-shirt bestellen wat je zo graag wilt.

Tip 3: Waarom doe je het?

Dit is een vraag die helder moet zijn voor je er echt mee kan stoppen. Schrijf het op en desnoods hang je het boven je bed, maar als je niet weet waarom je echt wilt stoppen wordt het moeilijk om deze stap echt te zetten. 

Tip 4: Muziek wekker

Een radio-wekker kan ook helpen, dan word je elke ochtend wakker met een ander liedje of dj’s die aan het praten zijn. Dat is toch fijner wakker worden dan die oorverdovende ringtone. Blijf desnoods nog even en bed zitten om naar de radio te luisteren.  

Tip 5: Zet je wekker zo laat mogelijk

Het is een open deur, maar wel één die werkt: zet je wekker zo laat mogelijk, zodat je simpelweg geen tijd meer hebt om te snoozen. Als je dan blijft liggen, loop je namelijk het gevaar dat je te laat komt… Die korte dutjes die je anders zou doen tijdens het snoozen, geven je toch niet meer energie. Slaap dus nét iets langer door en rust beter uit.

Wil jij nou meer structuur in je leven? Onze personal trainers in Amsterdam kunnen jou helpen! Wij kijken naar veel meer aspecten uit jouw dagelijks leven om jou een zo goed mogelijk advies te geven.

Social media:

Instagram

Youtube

Facebook

Other stories you might like

Slappe bovenarmen verstevigen? Zo doe je dat!

Trainer’s tip: ‘Kickstart your day with a cold shower’