Blog & Events

Fit de zomer door: Slim Living x Beau Monde

Niemand heeft natuurlijk zin om in de zomer vroeg op te staan om in de hitte hard te lopen of baantjes te trekken in het koude zwembad. Toch wil iedereen zich comfortabel voelen in een bikini maar tegelijkertijd ook kunnen genieten van een hapje en drankje in de zon. Personal trainer én eigenaar van B-One, Bas van Beest, geeft de lezers van de Beau Monde 5 toegankelijke tips om happy en fit de zomer door te komen.

Als ik dan een ijsje wil, welke is dat het minst slecht?

Bas: “Niets zo lekker als even afkoelen met een heerlijk fris ijsje, het hoort ten slotte bij de zomer! Maar als je dan toch een beetje op die calorieën en suikers wilt letten, wat is dan wijsheid? Ten eerste is een waterijsje veel beter dan soft-, sorbet- en roomijs. De calorieën lopen op naar de 120 per bolletje en dat hoorntje is dan nog niet meegerekend. Kies dus voor een waterijsje, onze tip: een raketje! Voor die 46 kcal zou ik hem zeker niet laten verpieteren in de vriezer.”

Beloon jezelf!

“Ben je op vakantie om 8.00 opgestaan om baantjes te trekken in het nét iets te koude zwembad? Super goed, het is belangrijk om je met beloningen te motiveren! Je hebt een doel behaald en het is dus tijd om jezelf te verwennen. Dit kan bijvoorbeeld door een heerlijke massage op het strand of koop een leuke nieuwe bikini.”

Alcohol zonder je schuldig te voelen

“Vaak hoor je dat rode wijn goed is voor je, het versterkt je hart en je zou er zelfs slanker van worden. Nou zie ik mezelf niet met een rood wijntje op het strand in Zuid-Spanje liggen, dus wat is dan wel zomers en niet meteen een suikerbom? Een glas wodka spa rood bevat 85 calorieën en 0 gram vet en koolhydraten, klinkt niet slecht toch? Lekker citroentje & wat ijsklontjes erbij, laat die zomer maar komen!”

Splitsquat voor strakke billen

“Als je van plan bent om de hele zomer in een bikini rond te huppelen is het natuurlijk wel leuk als je je comfortabel voelt. Met deze oefening train je je bovenbenen en je billen: je plaatst je achterste voet op een verhoging van ongeveer 30-40 cm, spant je buikspieren goed aan en zakt helemaal naar beneden, zodat je knie in een hoek komt van 90 graden. Kom weer helemaal omhoog en herhaal deze beweging acht tot vijftien keer. Dit kan je natuurlijk op een zonnige dag prima met een bankje in het park uitvoeren.”

Samen veel gezelliger dan alleen

“Merk je dat je het moeilijk vindt om alleen zin in sporten te maken? Vraag anderen om hulp. Samen even sporten is ten slotte veel leuker dan alleen. Vraag je vriendin of broer om even een strandwandelingetje te maken of wat buikspieroefeningen te doen op je strandhanddoek.”

Met deze toegankelijke tips kan je optimaal van je zomer genieten én toch een beetje in shape blijven! Succes…


Is de zomer toch dichterbij dan je dacht, en heb je misschien wat extra hulp nodig? Dan is helpen onze personal trainers je graag op weg.


Het originele artikel lees je hier

Other stories you might like

Ervaring: Judith

Strength training for women