Blog & Events

Waarom beginnen met personal training?

De ondernemer als topsporter

Topsport kan vergeleken worden met het hebben van een eigen onderneming of een hoge functie in het bedrijfsleven. Je hebt een visie, een doel, waar je naar toe wilt werken, je hebt een plan hoe je daar wilt komen, en elke dag vraag je weer het maximale van jezelf. Dat trekt een grote wissel op je lichaam. 

 

Wanneer je je werk zou vergelijken met autoracen, stel je dan voor dat je geest aan het stuur zit en je lichaam de raceauto is. Hoe hogere klasse je rijdt met autoracen, hoe harder en sneller de auto’s gaan. De meeste mensen die carrière willen maken, willen uiteindelijk het liefst uitkomen voor de Formule 1. Hoe harder en sneller je autorijdt, hoe meer je van je auto/lichaam vraagt. Vroeg of laat betaal je daar een prijs voor. 

Eyes on the prize

De meeste carrièremakers zijn er zo op gefocust om de finish te halen (het werk af te krijgen) dat ze de raceauto (het lichaam) uit het oog verliezen. Ze negeren de oranje signalen die de auto, je lichaam dus, zo af en toe kan aangeven. In ons lichaam vertaalt zich dat bijvoorbeeld in slecht slapen, piekeren, spanning, pijn in de onderrug. Als je echte auto een oranje signaal afgeeft, bel je meestal meteen de garage op. Je weet dat als je er te lang mee doorrijdt, je straks een veel groter probleem hebt. Met hun eigen lichaam gaan mensen vaak minder zorgvuldig om. Wat best wonderlijk is, want een auto is vervangbaar en je lichaam niet. 

 

Het grote verschil tussen Max Verstappens Formule 1 raceauto en jouw eigen ‘raceauto’, je lichaam, is dat Max een onderhoudsteam heeft. Wanneer je geen aandacht besteed aan je ‘auto’, je lichaam, dan is het moeilijk om de race op de lange termijn te winnen. Maar als je goed voor je eigen lichaam zorgt, met voldoende beweging, gezond eten en voldoende slaap, ga je beter in je vel zitten, kun je beter omgaan met stress en gaat de kwaliteit van je leven vooruit op alle vlakken zowel, zakelijk als privé. Beginnen met personal training kan je hierbij helpen. Net zoals het onderhoudsteam voor Max’ auto zorgt, zo kunnen wij bij B-One personal training voor jouw gezondheid zorgen. Zo kan jij het maximale uit jezelf en je onderneming halen.

Waarom beginnen met personal training?

Investeer daarom in een onderhoudsteam. Een personal trainer die kennis heeft over gezondheid en die weet hoe hij het maximale uit jou kan halen. Wij houden ons bezig waar wij goed in zijn, zodat jij kunt doen waar jij het beste in bent. Denk niet alleen aan de korte termijn, met een wedstrijd win je immers niet het hele klassement.

Benieuwd naar wat onze personal training voor jou zou kunnen betekenen, of toe aan een APK? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Other stories you might like

Ervaring: Mark

Hoe herken je een slechte personal trainer?