Blog & Events

5 tips om jouw doelen te behalen

Ben je al een tijdje bezig met het behalen van je doelen, maar is het je nog niet gelukt en weet je ook niet goed waar dit door komt? Geloof ons, we all have been there. Hoewel je vol goede moed aan de slag gaat, lijkt er soms iets voor te zorgen dat we ons doel niet halen.


Al maanden lang ben je een paar keer per week in de sportschool te vinden. Je werkt je elke keer weer in het zweet en in het begin maakte je ook flinke stappen. Maar de progressie stagneert en je staat voor je gevoel nu al weken stil. Dat buikvet verdwijnt niet, je wordt niet sterker, je spiermassa neemt niet toe en eigenlijk heb je er ook helemaal geen zin meer in. Misschien is het zelfs al niet de eerste keer en heb je vaker ervaren dat het niet lukt om dáár te komen waar je graag zou willen zijn.


Het feit dat je ‘stil staat’ kan vele oorzaken hebben. In deze mail vind je simpele tips, tricks & eye-openers die je meer inzicht zullen geven in de oorzaak van stagnatie. Uiteraard laten we je óók zien wat je kunt doen om hier verandering in te brengen!

Techniek

Trainen met de juiste techniek is niet alleen belangrijk om blessures tegen te gaan, maar ook om het meeste uit je training te halen. Als je een oefening niet goed uitvoert, gaat je lichaam dit compenseren. Het zet andere spieren aan het werk, die je wellicht juist níet wilt trainen! Het is daarom belangrijk dat je je oefeningen goed uitvoert.

De kracht van consistentie

Trainen is erop gericht om je lichaam prikkels te geven, waardoor het zich gericht zal aanpassen en shapen. Het beste resultaat bereik je echter niet door éénmalig heel veel prikkels te geven en (te) zwaar te trainen, maar door frequent en consistent te sporten.

Voeding

Voeding en training zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om goed te kunnen trainen heb je de juiste brandstof nodig. Om het resultaat van de training zichtbaar te maken in je lijf ook. Immers, wie ziet je sixpack nog als je je spieren bedekt met een laagje vet van alle snacks die je maar blijft eten…? Daarom combineren we sportsessies bij B-One altijd met voedingsadvies dat is afgestemd op jouw persoonlijke fitnessdoel.

Progressieve overload

Er is één gouden tip om vorderingen te blijven boeken: zorg dat je iedere training meer doet dan de keer daarvoor. Denk aan het sporten met een zwaarder gewicht, het uitvoeren van meer herhalingen of langere sets of het aanscherpen van je techniek. Bij B-One blijven motiveren we je om steeds iets meer uit je sportsessies te halen, en houden we je vorderingen nauwkeurig in de gaten.

Herstel

Minstens zo belangrijk als de trainingen zelf, is het herstel ná een sportsessie. Met een uur lang trainen mat je je lichaam aardig af. Er treedt spierschade op en je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Wanneer je zóveel doet dat je lichaam hier niet meer van kan herstellen, boek je ook geen vooruitgang meer. Gun je lichaam dus voldoende rust. Met gezonde voeding, voldoende slaap, het beperken van stress én je alcoholinname, bijvoorbeeld.

 

Zoals je ziet zijn er nogal wat zaken van invloed op het boeken van vooruitgang tijdens je training. Bovendien is het dus helemaal niet zo gek dat het je, na een vliegende start, soms niet lukt om die stijgende lijn door te zetten. Wat extra hulp en begeleiding van buitenaf kan je hier wellicht bij helpen. Dat kan in de vorm van een personal trainer, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Wij hopen dat je iets hebt gehad aan deze 5 tips om je doelen te behalen.

Other stories you might like

Ervaring: Michael

Interview: Marijn Brouwers