Blog & Events

ADE Survival Guide: never ending party

Een goed begin is het halve werk, en een (mentale en fysieke) voorbereiding op ADE lijkt ons daar een mooi voorbeeld van. Ben jij van plan om één (twee, drie…) dansje(s) te gaan wagen, of om juist helemaal door het geluid te gaan? Wat je plan ook gaat zijn, met deze ADE Survival Guide zal het hoe dan ook een succes gaan worden!

Oktober staat voor velen in het teken van ADE. De eerste kaarten zijn al lang binnen en de grootste vraag is vaak niet “Waar zullen we heen gaan?” maar “Hoe kan ik al deze feestjes met elkaar combineren?”. De logistieke uitdaging, die laten we bij jullie. Maar om er voor te zorgen dat zowel lichaam als geest je niet in de steek zal laten deze dagen, hebben we een ADE Survival Guide voor jullie opgesteld. Dus, waar wacht je nog op? Let’s get this party started!

Tip 1: Wees uitgerust
Stappen en met name het drinken (en uiteindelijk verwerken) van alcohol kost het lichaam veel energie. Je bent de hele avond (of bij een festival dag) aan het bewegen en door het drinken van alcohol wordt je lever ook hard aan het werk gezet. Daarnaast ga je later naar bed dan normaal dus raakt je biologische klok ook een beetje van slag. Zorg daarom dat je goed uitgerust de strijd in gaat, en probeer waar mogelijk tijd vrij te maken om ook uit te slapen!

 

Tip 2: Een goede bodem
Eet een stevige, voedzame maaltijd voordat je de avond in gaat. Hierdoor wordt alcohol langzamer opgenomen en heb je uiteindelijk ook meer energie om de hele avond te dansen! Een combinatie van eiwitten en koolhydraten vormt hierbij de beste basis, dus een stevige stamppot is met dit herfstweer helemaal geen gek idee 😉

 

Tip 3: WATER ?!
Oké, je hoeft niet per se water te drinken, maar het is wel belangrijk om voldoende vocht zonder alcohol te drinken. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit. Neem tussendoor een glaasje fris, 0.0 biertje of dus wel dat glaasje water. Een extra tip: vul alvast een (Slim Living) beker en zet die naast je bed voor als je thuis komt.

 

Tip 4: Bye bye junk food
De beste manier om van een kater te herstellen? Vooral geen troep eten… Hoewel het lijkt alsof je lichaam schreeuwt om pizza’s, heeft het eigenlijk vooral behoefte aan goede vetten zoals vis en vooral ook veel groentes en fruit. Trust us, je doet je lever echt geen plezier met nóg meer troep. Dus bestel in plaats van een vette hap anders eens een acai bowl, maak zelf een wrap met falafel of kies dus voor een simpel broodje makreel!

Tip 5: Plan to party!
Maak tijd vrij om te genieten van je feestje(s)! Niets is vervelender dan met een schuldgevoel op de bank te liggen na een goed feest. Heb je behalve feesten geen zin om ook maar iets anders te doen na ADE? Prima! Maar zorg er wel voor dat je agenda dit ook toe laat. Plan je stapavond én brakke-dag goed in zodat je optimaal kan (na)genieten.

Other stories you might like

Why you should change your sitting behaviour to improve your health

Ervaring: Judith