Blog & Events

Waarom is water drinken belangrijk voor je gezondheid?

Waarom is water drinken belangrijk voor je gezondheid?

Al van jongs af aan zal je het wel gehoord hebben van je ouders “Drink je wel genoeg water lieverd?”.

Natuurlijk is je antwoord “Ja”, want niemand heeft zin in een preek, maar waarom is genoeg water drinken belangrijk voor je lichaam? En wat is de link tussen water drinken en afvallen?

 

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Met name onze spieren (65-75%) en ons bloed zijn hier verantwoordelijk voor. Water zorgt ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam worden afgevoerd, dat je vetverbranding sneller loopt en daarnaast voorkomt het vermoeidheid en hoofdpijn.

 

Water bevat geen calorieën, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vetpercentage stijgt. Wellicht dat je lichaamsgewicht wat zal stijgen, maar omdat dit extra gewicht volledig wordt afgevoerd zal dit altijd tijdelijk zijn.

Bereken hoeveel water je moet drinken

Een richtlijn voor de hoeveelheid water dat wij jou adviseren te drinken kun je bereken met de formule van Charles Poliquin. Hij is een gerenommeerde en wereldbekende fitnesstrainer en adviseert deze formule aan te houden:

Je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water.

Bijvoorbeeld: ik weeg bijvoorbeeld 80 kilo dus 80 x 0,44 : 10 = 3,5 liter water per dag.

Tips

  • Zorg dat je een flinke dopper hebt van bijvoorbeeld één liter en vul deze drie keer per dag, zodat je goed blijft hydrateren.
  • Start de dag met 3 glazen water.
  • Zet een reminder in je telefoon om jezelf te helpen herinneren.
  • Ik persoonlijk raak altijd een beetje uitgekeken op water na dit een hele dag te drinken dus gooi er wat fruit, komkommer, of een kruiden in zoals munt.


Dus, hoeveel water heb jij vandaag al gedronken?

 

Proost!

Professionele begeleiding bij het verbeteren van je gezondheid?

Er is veel onderzocht en geschreven over gezonder leven. En misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Op zo’n moment is het handig om iemand te hebben die je hier op een professionele manier bij helpt. Bij B-One bieden we professionele personal training in Amsterdam. Hier helpen we je te ontdekken wat werkt voor jou. En je hoeft je leven niet radicaal te veranderen. Onze benadering is gericht op bewustwording en duurzaam resultaat.

Other stories you might like

Vitaliteit op de werkvloer: een gezond bedrijf!

5 Essential Tips for Staying Hydrated in the Summer