Blog & Events

Beste personal trainer in Amsterdam: hoe vind je die?

De beste personal trainer in Amsterdam; dat is waarschijnlijk waar je naar op zoek bent als je wilt beginnen met personal training. Maar hoe vind je die? En waarin onderscheid een ‘goede’ personal trainer zich van een ‘minder goede’ of zelfs ‘slechte’ personal trainer? Bas helpt je in de zoektocht naar de beste personal trainer in Amsterdam!
“Naast de gym van W Hotel Amsterdam, ben ik ook vaak in andere sportscholen en zie daar veel conculega‘s aan het werk. Mooi om te zien dat personal training niet meer alleen voor en bepaalde elite is, maar het steeds toegankelijker wordt. Door de toegenomen populariteit van personal training, stijgt ook het aantal personal trainers. Wat ik een beetje zorgelijk vind, is dat iedereen zich zomaar “personal trainer” kan noemen. Je hoeft er officieel geen papieren voor te hebben om dit beroep uit te oefenen, terwijl het uiteindelijk wel om iemand zijn gezondheid gaat…

Ik zit hier al een tijdje over te denken, daarom een post over hoe je een goede personal trainer kan onderscheiden van de rauwdouwers:

  • Om te beginnen, moet je trainer kijken naar wat je startpunt is. Train je al jaren, of heb je nog nooit een kettlebell aangeraakt? Het is belangrijk dat je trainer kijkt naar hoe jij er voor staat, en vanuit daar een plan opstelt.
  • Je personal trainer toont interesse in jouw leven, luister naar je doelen en wensen en werkt hier samen met jou aan. Het is tenslotte ‘personal’ training; als jij het liefst alleen ’s ochtends traint, dan moet je trainer dit mogelijk maken.
  • Je trainer gebruikt zijn telefoon alleen voor het noodzakelijke. Bij B-One hebben we voor de trainers een ‘no phone’ policy, en mag de telefoon alleen gebruikt worden om een video van de uitvoering van een oefening van de cliënt te maken, zodat dit vervolgens samen besproken kan worden. Door de trainingsschema’s op de iPad bij te houden, kunnen onze cliënten makkelijk meekijken en worden de trainers niet afgeleid door apps en berichtjes.
  • Tijdens het trainen ligt de focus op techniek en progressie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je trainer je leert om zelfstandig te kunnen trainen en je doelen te bereiken.
  • Je trainer is óók je coach. Hij of zij zorgt er voor dat je net dat beetje meer geeft tijdens de training, maar ook dat je je houdt aan de gemaakte afspraken en hij motiveert je om er ook buiten de training om vol voor te gaan.
  • Behaalde resultaten! Niets is overtuigender in de beslissing om met een personal trainer in zee te gaan, dan het resultaat dat hij al met anderen heeft geboekt.
  • Waar ik me persoonlijk heel erg aan stoor, is als ik in de sportschool een personal trainer alleen maar om zich heen zie kijken of dat hij de hele tijd met anderen aan het praten is, terwijl zijn cliënt een oefening aan het doen is. Een goede techniek aanleren – of dat nou gaat om zwaar squatten of een simpele plank – vereist 100% focus, van zowel de trainer als de cliënt.
  • En tot slot zorgt je trainer er voor dat wanneer je je voeding aanpakt, dit op de juiste manier gebeurt. Het gaat namelijk om zo veel meer dan alleen de caloriebehoefte berekenen! Naast de theoretische dingen zoals hoeveel eiwitten je iedere maaltijd moet binnenkrijgen, is het ook belangrijk om te kijken wat er binnen jouw levensstijl past en waar winst te behalen is. Crashdiëten geven snel resultaat, maar op de lange termijn wordt niemand hier gezonder of gelukkiger van.

Ik denk dat als je deze punten in je achterhoofd houdt, je een geschikte trainer zal vinden. Een goede klik is natuurlijk ook heel belangrijk, maar uiteindelijk gaat het er om dat jij je doelen zal behalen op een verantwoorde en professionele wijze.”

Other stories you might like

How to stay fit in December

Weerstand verhogen, hoe pak je dit aan?