Blog & Events

Ervaring: Ernestine

“Eén van de voordelen van rond je 40ste met sporten beginnen is dat je progressie boekt, terwijl je sportieve vriendinnen aan het piepen zijn dat het allemaal minder wordt. Bij mij is het alleen maar beter geworden. Ik, Ernestine, was dus al een een sporter toen ik afgelopen zomer bij B-One personal training kwam doen. Maar nog steeds te zwaar. En ruim tien jaar na mijn start als sporter begon het een beetje te knagen… Dat gewicht zat verdere progressie in de weg. Zou nog harder sporten misschien helpen?

Bas was streng bij de intake: Ik mocht best bij B-One sporten, maar moest ook mijn eetpatroon aanpakken. Uh, maar Bas, ik eet toch al gezond? En dan kan ik toch best nog wat chocolade, mayonaise en andere lekkere en gezonde calorie bommetjes in mijn dieet invlechten? Nou nee, dat mocht ik niet van Bas. En als je dan iemand veel geld betaald voor zijn expertise dan kan je maar beter doen wat hij zegt, realiseerde ik mij. Bas stelde mij voor aan Rens die mij zou gaan begeleiden.

Rens is een top trainer. Later, als hij beroemd is, kan ik trots zeggen dat ik bij hem ben begonnen. Nu houd ik het liever nog even stil, omdat ik Rens nog nodig heb. Rens weet precies hoe hij mij net iedere keer een beetje verder kan pushen. Als het pijn gaat doen zegt hij met uitgestreken gezicht “daar pak je de winst” wat zo veel wil zeggen als: als het pijn doet gaat het pas verschil maken. Hij motiveert mij om ook buiten de trainingen te bewegen, ook op de B-One Ergometer. En steeds hoor ik dan in mijn hoofd “daar pak je de winst” en dan zet ik nog even aan.

Vanaf de eerste training bij B-One zet ik iedere dag een foto op Instagram (@ernie.erwel) van een workout of een maaltijd. Dit houdt mij scherp; ik moet trainen en goed koken, anders heb ik geen foto. En de trainingsfoto’s geven mij goede feedback over de voortgang, zowel in transformatie als in de manier waarop ik de oefening doe.

Mijn eerste streefgewicht is allang gehaald (ruim 15 kilo minder). De lat is nu hoger gelegd (nog 10 kilo lager). Absoluut haalbaar voor de zomer zegt Rens. Belangrijker dan gewicht is de gedragsverandering, ik leg echt andere dingen in mijn supermarktkarretje dan een jaar geleden. Ik ben er nog niet, maar ben wel goed op weg.

 

– Ernestine

Other stories you might like

Tips for working from home

Tips voor een gezonde barbecue