Blog & Events

Hoe moet ik squatten? Drie vragen beantwoord.

3 VEELGESTEELDE VRAGEN OVER SQUATTEN BEANTWOORD:

1. Is squatten slecht voor mijn knieën, en mogen mijn knieën voorbij mijn tenen komen?

Dat van die knieën voorbij de tenen is een mythe die al lang uit de wereld had moeten verdwijnen. In een oud onderzoek werd beweerd dat de knieën niet voorbij de tenen mochten komen omdat dit gevaarlijk zou zijn voor het gewricht. Echter, in de afgelopen 50 jaar is hier een hoop onderzoek naar gedaan en we kunnen stellen dat (diep) squatten, waarbij de knieën voorbij de tenen komen, volkomen veilig is voor gezonde knieën.

2. Kan iedereen diep squatten?

Het korte antwoord is nee. Hoe diep je kan komen, is afhankelijk van verschillende anatomische factoren zoals de diepte van de heup en lengte van de bovenbenen. De meeste mensen lukt het wel om onder parallel (heup onder de knie) te squatten, maar het kan ook zijn dat je mobiliteit dit niet toelaat en je dus niet zo ver komt.

3. Waar moet ik naar kijken tijdens het squatten?

Wat vooral belangrijk is, is dat je je op één punt focust. Dit kan voor je op de vloer zijn, op ooghoogte op de muur of in de verte naar het plafond, als je maar geconcentreerd hier naar blijft kijken.

Heb jij nog meer vragen over de squat? 🍑 Twijfel niet om ons een berichtje te sturen! Onze personal trainers helpen je graag verder.

Other stories you might like

Best healthy habits to start with, directly.

Vijf tips om effectief sporten met minimale middelen