Blog & Events

Interview: Waldemar Torenstra

Naast zijn drukke bestaan als acteur en vader is Waldemar Torenstra (42 jaar) een gedreven sporter. Vroeger heeft hij  eindeloos gevoetbald op pleintjes en grasvelden in de buurt en daarnaast nog heel veel sporten uitgeprobeerd. Nu is hij weer hard aan het trainen voor zijn rol als kickbokser in de tv-serie Vechtershart (te zien op BNN/Vara). Het liefst sport hij omdat het leuk is, maar soms kan het niet anders en moet hij hard aan de bak voor een nieuwe rol!

Sport

Aan welke sporten deed je toen je kind was?

Ik heb vroeger heel veel uitgeprobeerd; handbal, basketbal, honkbal, atletiek… Maar ben op een bepaald moment bij judo blijven hangen, en dat heb ik vrij fanatiek gedaan tot mijn 18e. Daarnaast heb ik ook altijd aan windsurfen en surfen gedaan.

Welke sporten doe je nu en hoe vaak per week sport je?

Momenteel ben ik aan het trainen voor een acteerklus, een kickboxer in Vechtershart. Daar moet ik vrijwel elke dag voor trainen! Ik doe vier keer per week aan krachttraining, één keer in de week kickboksen en één keer MMA (Mixed Martial Arts).

Hoe zag je trainingsschema er uit voor Vechtershart? Ik kan me voorstellen dat je (veel) meer bent gaan trainen en kickboksen voor Vechtershart, maar wat is de grootste aanpassing die je hebt moeten maken om fysiek het gewenste resultaat te bereiken?

Voor Vechtershart moet ik zowel groter als gespierder zijn, dus dat betekent gewoon heel veel trainen en dus ook veel eten. Daarnaast moet ik ook nog eens technisch van alles kunnen, dat is ook een kwestie van veel trainen. Ik wilde mijn resultaten per se zonder de hulp van anabolen bereiken, dus dan is het vooral flink doorwerken en pijn lijden 😉

Ik kan me voorstellen dat je soms echt geen zin had (en hebt) om te gaan trainen, hoe pak je dit dan aan?

Nee man, vaak heb ik al 10 uur gefilmd, en moet dan daarna nog het krachthonk in… Ik probeer dan maar niet te veel na te denken en gewoon te gaan… Gelukkig heb ik een goede personal trainer, die brengt heel erg goed de mentaliteit over dat afzeggen geen optie is ;-)!

Voeding

Wat ontbijt je meestal?

Havermout met bessen.

Wat drink je zoal op een dag?

Ik probeer 2 tot 3 liter te drinken op een dag. Vooral water en thee en een lekkere espresso voor het trainen 🙂

Ben je veel met gezonde voeding bezig? Hoe doe je dat als er op de set geen gezonde voeding is?

Ik heb een contract moeten tekenen dat ik me aan het eetschema houd dat voor mij is opgesteld, maar dat is best lastig soms. Gelukkig houdt catering er op de set rekening mee en zijn er vaak veel gezonde snacks. Maar ik sta ook vaak te twijfelen bij de bak snoep hoor, vooral als je al wat vager in je hoofd bent aan het einde van een dag en een suiker-boost een goed alternatief lijkt…

Wat is je ideale tussendoortje als je weinig tijd hebt?

Rode paprika.

Lifestyle

Hoeveel slaap je gemiddeld op een dag?

Te weinig, 5 tot 7 uur..

Ben je ijdel?

Ik heb de illusie dat dat wel mee valt, maar laat dit graag aan anderen over.

 

Wie vind je een inspirerend persoon en waarom?

Ik heb heel veel mensen die ik inspirerend vind. Van Mahatma Ghandi tot Einstein. Nu lees ik veel over vechtsporters, en ben verrast hoe mensen als Mohammed Ali, maar ook Connor Mgregor of de Gracie familie geweldige verhalen hebben die ontzettend inspireren.

 

Is er een groot verschil in je levensstijl sinds dat je kinderen hebt? En is er een (groot) verschil in als je wel of geen opnames hebt?

Mijn levensstijl verandert steeds, vooral door mijn werk. Het ene project is een theatertournee in de avond en nacht met laat in bed, vet eten en alcohol, en nu weer strak met een traject waarvoor ik professioneel sporter moet zijn… Ik geniet van die afwisseling! En ja, sinds er kinderen zijn is er minder tijd voor jezelf, dus minder makkelijk tijd voor sporten enzovoorts maar goed, ik denk dat je toch tijd moet blijven maken voor dat soort dingen…

 

Wat is je beste tip voor een gezond leven?

Leren genieten van dat het soms moeilijk is.

 

Other stories you might like

Beste core workout + video

Sweat, support, and celebrate Pride at our Pre-Pride Workout Event