Blog & Events

Wat te doen tegen een winterdip?

We kennen hem allemaal wel; de winterdip. De dagen zijn kouder en donkerder geworden en de zomer is nog ver weg. Als je last hebt van een winterdip dan voel je je moe, een beetje down en futloos. Maar niet getreurd, er zijn genoeg manieren om van die dip af te komen en je ook tijdens de winter op je best te voelen!

Een aantal tips van Huize B-One

  • Zoek het licht op, ga lekker naar buiten en kom in beweging! De combinatie van (zon)licht, de frisse buitenlucht en beweging zal je echt goed doen en halveer je de kans op een winterdip. Door goed te bewegen stimuleren we de bloedsomloop, waardoor we flink moeten ademhalen en een regelmatige toevoer van zuurstof creĆ«ren. Hierdoor krijgen onze hersencellen een goeie zuurstof-boost en daar knap je zeker van op!
  • Door het weinige zonlicht tijdens de winter krijgen we minder vitamine D binnen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij bijvoorbeeld de celgroei in het immuun(afweer)systeem. Dit tekort aan vitamine D kan je aanvullen door met regelmaat vette vis te eten zoals zalm, haring en makreel.
  • Tijdens de winter hebben we minder zin om ons huis uit te gaan en dus ook minder behoefte aan sociale contacten. Maar door vrienden en familie om ons heen te hebben en veel te lachen voelen we ons juist weer beter, dus zet jezelf over die drempel om naar buiten te gaan heen (letterlijk) en plan een gezellige een avond met je vrienden!
  • Pak de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Ook hier geldt weer; je bent lekker buiten en in beweging.
  • Zorg dat je je ergens op kunt verheugen. Ga er een paar nachten tussenuit of plan een leuk uitje, hierdoor lijkt de winter minder eindeloos en kom je langzaam maar zeker weer in de buurt van de lente.

Sporten kan enorm helpen om die winterdip te verdringen. Heb jij hulp nodig bij een gezonde leefstijl en wil je die winterdips voorgoed tot het verleden laten behoren? Onze personal trainers helpen je graag op weg.

Other stories you might like

Ervaring: Pamela & Tonie

Waarom beginnen met personal training?