Blog & Events

Wintersport voorbereiding: zo ga je fit die piste af!

Wil je dit jaar stevig in je ski-schoenen staan, en al snelste (en zonder pijntjes) de de piste af gaan? Zorg dan voor de juiste wintersport voorbereiding! De intensiteit van een wintersport-vakantie wordt vaak onderschat: het is namelijk niet alleen fysiek zwaar, maar je moet ook goed opletten en focussen op wat je aan het doen bent. Vorig seizoen gebeurde er 4021 ongelukken op de piste… 

 

Dus hoewel die lichamelijke activiteit en de hele dag buiten zijn ontzettend goed voor je gezondheid zijn, is het belangrijk om de juiste wintersport voorbereiding te treffen.

Onze tips:

  • Voor je op wintersport gaat: train je benen op kracht- en uithoudingsvermogen. Je knieën krijgen het zwaar te verduren wanneer jij van die piste af sjeest; dus sterke spieren zijn zeker gewenst! Onze trainers helpen je graag met het opstellen van een bijpassend trainingsschema.
  • Verbeter je core-stabiliteit. Door je core meer te trainen, ben je wendbaarder, kan je je bewegingen beter aansturen en heb je dus meer grip en controle op wat je aan het doen bent. Daarnaast zorgen sterke buikspieren en ook voor dat je je (onder) rugspieren minden zal belasten.
  • Zorg voor een goede warming up. Door de koude omstandigheden is het onverstandig om on-opgewarmd in je skies of op je snowboard te stappen. Lunges, jumping jacks en squats zijn ideale oefeningen om je lichaam snel en effectief op te warmen en je kan ze makkelijk in je slaapkamer doen voor je aan je dag begint.
  • Bewaar de après-ski voor de avond. Ga niet met een borrel op de piste af, alcohol kan er voor zogen dan je je eigen kunnen overschat, je grenzen verlegt, het verstoort je coördinatie en verslechtert je zicht en het gevoel van diepte, kortom: geen goed idee dus.

Bereid je met een personal trainer voor op je wintersport

  • Wil je dit jaar beter dan ooit performen op wintersport? En dus meer genieten dan ooit? Door te sporten met een personal trainer in Amsterdam kun je ervoor zorgen dat je op de juiste vlakken vooruit gaat en meer uit je wintersport haalt dan ooit!

Other stories you might like

Slappe bovenarmen verstevigen? Zo doe je dat!

How to survive the holidays as a vegan: #TrainerTalk with Sebastian