Blog & Events

Calorieën verbranden met seks? Met deze tips ga je er voor!

Seks standjes als work-out? Dat een reguliere vrijpartij goed doet voor je lijf wist je waarschijnlijk al wel. En calorieën verbranden met seks? Met de juiste standjes kan de vetverbranding aardig wat omhoog worden geschroefd. Maar met deze (s)exercise bereik je het beste van beide werelden. Personal trainer en Slim Living eigenaar Bas van Beest vertelt je er meer over…

Seks standjes en calorieën

Laten we klein beginnen: de tongzoen. Een niet te onderschatten onderdeel van het voorspel, goed voor zo’n 30 kcal per kwartier. Pak je het liever grootser aan, haal dan de franjes en zadeltassen uit de kast. De cowgirl is volgens Bas het pittigste seks standje voor de dames. “Tijdens een half uur in het zadel, kun je al tot 400 kcal verbranden”, aldus Bas.

 

Om het even te relativeren, voor diezelfde 400 kcal zou je 45 minuten op de hometrainer moeten staan. Keuze makkelijk gemaakt. Ben je liever lui dan moe? Dan levert de doggy style je ook wat winst op. Met dit standje tik je zo’n 160 tot 250 calorieën per half uur aan.

Wil je je hele lijf trainen? Laat dan het bed eens achterwege en ga voor wat staande seks standjes. ‘Staande standjes zijn erg goed om de verbrandingsmotor aan te jagen’, zegt Bas, ‘zorg dat je tijdens de seks je benen, billen en buik goed aanspant’.

 

Daarbij bevordert de vrijpartij ook andere sportprestaties. Door een beetje magie in bed stijgt het testosterongehalte van vrouwen enorm. Dat draagt bij aan het herstel van spieren én verbetert andere sportieve heldendaden.

De Italiaanse kroonluchter

De Italiaanse kroonluchter spant dus inderdaad kroon. Mooi aan het plafond maar nog leuker onder de lakens. Hoe je deze sierlijke lamp voor moet stellen? De man gaat op zijn rug liggen met de benen tegen elkaar. Zijn partner gaat met diens rug op de man liggen en duwt zich vervolgens op de handen en voeten naar boven. En dan mogen de heupjes heen en weer. Dit seks standje levert de sportieveling bovenop zo’n 456 kcal per half uur op!

 

 

Tot slot vormt het orgasme de kers op de taart. Vrouwen die het moment sûpreme beleven, verbranden meer calorieën dan vrouwen zonder. Dus geen zin in de sportschool? Kijk dan je partner eens lief aan… 😉

 

Dit artikel is ook terug te vinden op LINDAnieuws en JAN Magazine 

Other stories you might like

Wintersport voorbereiding: zo ga je fit die piste af!

Waarom is water drinken belangrijk voor je gezondheid?