Blog & Events

Vakantiekilo’s kwijtraken? Slim Living x LINDAnieuws

De zomer is bijna weer voorbij, maar hoe kan je nu die overtollige vakantiekilo’s kwijtraken? LINDAnieuws vroeg Bas naar de beste tips om dit te doen.

1. Train ook op vakantie

“Wat ik merk, is dat mensen enorm gefocust zijn om af te vallen vóór hun vakantie. Maar vanaf het moment dat ze op reis zijn, gaan alle remmen los. Er wordt gefeest, gedronken, gegeten en vooral niet gesport. Dat is zonde, vooral als je lang bezig bent geweest om je streefgewicht te bereiken. Ik ben als personal trainer heel scherp. Ik hou alles in de gaten op Instagram en stuur, als ik iets ongezonds op hun foto zie staan, de foto’s naar mijn cliënten met een vraagteken. Ik maak ook trainingsschema’s voor op reis. Met de schema’s kweek je geen spieren, maar je zult wél een stuk minder aankomen tijdens je vakantie.”

2. Pas je voeding iedere week aan

“Het grote gevaar is dat mensen wekenlang sporten en geen alcohol drinken, omdat ze er goed uit willen zien tijdens hun tripje. Ze stellen een deadline en zijn gefocust, tot die deadline is gehaald. Nu kan het dak eraf, denken ze daarna. Daarom werken al die diëten voorafgaand je vakantie niet. Het is iets tijdelijks, er zit een einde aan. Op het moment dat dat klaar is, val je vaak weer in je oude patroon en kom je vervolgens twee keer sneller aan. Het is beter om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen en dat stap voor stap aan te passen. Ik merk echt dat mensen het afvallen dan langer volhouden. Als je iedere week één ongezond product in je koelkast in iets gezonds verandert, wordt alles stukje bij beetje beter.”

3. Schrap koolhydraten

“Het is handig als je afspraken met jezelf maakt. Neem alleen een toetje na het eten op de dagen dat je hebt getraind, of start met een grote salade als voorgerecht ’s avonds. Daarna heb je minder eetlust. Kies in je hotel voor vis, lekker veel groenten en andere gezonde producten. Zo kom je niet zo snel aan. Als je na je vakantie weer snel in shape wil komen, moet je toch echt twee weken lang koolhydraten schrappen. Laat brood, rijst, aardappelen en pasta’s staan. Wat je wel mag eten? Varieer veel met groenten en ovenschotels, eet salades en eet voornamelijk gezonde vetten en eiwitten. Die vullen onwijs goed.”

4. Sporten. sporten, sporten!

“Als je in shape wil komen, moet je gewoon sporten. Het beste is om drie keer per week krachttraining te doen. Voor de echte die hards kun je ook nog twee keer per week intervaltrainingen doen. Dat is goed voor je vetverbranding. Zwemmen, hardlopen, roeien of touwtjesspringen zijn perfecte oefeningen om je overtollige vet weg te werken. Andere tip: probeer ook eens te fietsen in plaats van de bus te nemen of de trap te pakken in plaats van de lift. Zo verbrand je calorieën gedurende de dag. En last but not least: tel je calorie-inname eens. Je schrikt je rot na een dag. Als je meer inzicht krijgt in je voeding, kun je alleen maar gezonder worden, ook na je zomervakantie. Dan hoe je volgend jaar misschien wat minder hard aan de slag met vakantiekilo’s kwijtraken.”

Het originele interview met Bas lees je hier!

Wil je zelf aan de slag gaan met een personal trainer en zo snel mogelijk die vakantiekilo’s kwijtraken? Boek dan nu een vrijblijvend intakegesprek in.

Other stories you might like

Breathwork and ice bath workshop

Hoe moet ik squatten? Drie vragen beantwoord.