Blog & Events

Vitaliteit op de werkvloer: een gezond bedrijf!

Een gezond bedrijf gaat om meer dan alleen een goede cashflow of zo veel mogelijk winst maken. De vitaliteit op de werkvloer speelt hierbij een belangrijke rol. Gaan de medewerkers met plezier naar het werk, zijn ze ambassadeurs van het bedrijf en hoe vaak worden zij geveld door een verkoudheidje?

Gezonde medewerkers zijn vaak ook gelukkigere medewerkers, met een sterke geest en fysiek. Hierdoor zullen zij bijvoorbeeld:

  • Meer energie en plezier in het werk hebben,
  • Daardoor ook beter kunnen én willen presteren
  • Meer voldoening uit het werk halen en daardoor ook langer voor dezelfde werkgever willen blijven werken
  • Minder snel verzuimen door ziekte

Een gezonde levensstijl is een persoonlijke keuze, maar als ondernemer of manager zijn er wel verschillende stappen die je kunt nemen om de vitaliteit op de werkvloer zo gunstig mogelijk te beïnvloeden. Met de volgende vier tips kan je er voor zorgen dat jouw medewerkers niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk gezonder worden en blijven:

  • Houd korte overleggen staand in plaats van zittend, zo kan iedereen de benen strekken en ben je vaak nog sneller ook
  • Stimuleer medewerkers om doelen te zetten, dit zal ze motiveren om bewust na te denken over wat zij willen bereiken en hoe ze dit gaan doen
  • Plan één keer per week een bootcamp met het hele team onder begeleiding van een personal trainer op kosten van de zaak. Niets is zo verbroederend als samen zweten 😉
  • Betrek je medewerkers in het proces van het gezonder maken van het bedrijf. Waar is behoefte aan en zien zij verbeterpunten? Zoek samen naar de beste oplossingen en implementeer deze.

Wil jij van jouw bedrijf ook een aantrekkelijkere werkplek maken voor jouw medewerkers en jouw team helpen aan een fitter en gezonder leven? We drinken graag een keer een kopje koffie met je om de mogelijkheden te bespreken!

Other stories you might like

Breathwork and ice bath workshop

Genieten van de feestdagen doe je zo!