Blog & Events

Tips voor een gezonde barbecue

Heb je nog leuke (en lekkere) grill-plannen voor deze zomer, maar wil je niet met zo’n overvol gevoel in bed liggen ‘s avonds? Dan zijn deze tips voor een gezonde barbecue wat voor jou!

Een lekkere barbecue, daar zegt niemand natuurlijk “nee” tegen. Maar als je niet een beetje oppast, wordt het vaak één groot vreetfestijn waarbij we een alcoholische versnapering ook zeker niet moeten vergeten. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je wél een hele leuke avond hebt waarbij je kan genieten van al het lekkers, maar dat je ‘s avonds niet ligt te puffen in bed omdat je bang bent dat je buik uit elkaar knalt? We zijn er voor gaan zitten en hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

8 tips voor een gezonde barbecue:

1. Zorg er voor dat je met de juiste instelling naar je barbecue gaat. En dat is dus niet om zo veel mogelijk op te eten… 🙂 Het gaat om gezelligheid en tijd met elkaar doorbrengen. Neem bijvoorbeeld een spelletje mee dat je samen kan spelen! Hierdoor zal de focus ook minder op alleen maar eten en drinken liggen.

2. Ken je degene die de barbecue organiseert? Bied aan om de borrelhapjes, groenten of een lekkere (fruit)salade te verzorgen. De afwisseling tussen vlees en gegrilde groentes zorgt er voor dat je sneller vol zal zitten en snoepgroentes zoals cherrytomaatjes, komkommer, selderij en paprika zijn ideaal als voorafje of bijgerecht. Heb je nog wat inspiratie nodig voor gerechten? Neem dan eens een kijkje op onze recepten-pagina.

3. Probeer om voor de barbecue wat calorieën “op te sparen”. Sla een maaltijd over of laat voornamelijk je koolhydraten en vetten weg bij het samenstellen van je maaltijden. Kies in plaats daarvan voor magere eiwitbronnen en groenten en fruit.

4. Maak slimme keuzes! Ga tijdens de barbecue vooral voor verzadigende producten die laag in calorieën zijn. Denk hierbij aan mager vlees en vis, groentes, salades en laat vooral de kant-en-klare sausjes en het stokbrood staan.

5. Probeer om één keer een flinke ronde te eten en houd het daarbij. Één bord vol verzadigd een stuk meer dan wanneer je steeds een kleine portie eet, wat toch vaak het geval is bij een barbecue.

6. Gebruik een klein bordje tijdens het eten. Hierdoor lijkt je portie groter en zal je mentaal sneller verzadigd zijn en kan je simpelweg ook minder opscheppen.

7. Drink veel water (of andere calorievrije drankjes). Dit zorgt ervoor dat je maag sneller gevuld raakt waardoor je wederom sneller verzadigd raakt. Besluit je toch om voor een biertje of wijntje te gaan? Stel je eerste alcoholische drankje zo lang mogelijk uit. Wellicht leidt dit er toe dat je uiteindelijk toch helemaal niet drinkt die dag, of het in ieder geval beperkt houdt.

8. Laat je niet beïnvloeden door anderen!! “Kom op, neem jij dat laatste worstje nou nog even, jij sport drie keer per week, je kan het hebben!” Dit is een hele listige… maar trap er niet in! Vergeet niet waarom je zo hard aan het trainen bent en dat je die progressie juist wilt behouden.

Heb jij hulp nodig bij een conscious lifstyle? Onze personal trainers helpen je graag.

Other stories you might like

Makkelijke lunch om mee te nemen naar werk

Recept voor een gezonde Caesar salad